En Vän från Ljungnäs

2016

 

Tillbakablick på året

 

Även detta år rullade på i jämn takt. Inte mycket snö. Lite i början och en omgång i november.

 

Största händelsen var när Alice fick sina tio valpar på skottdagen. Hela våren kämpade vi på för att ge valparna allt de behövde under tiden de bodde hos oss. Roligt och mycket jobb.

 

Under våren tog Charlotta och jag jägarexamen. Mycket stolta när vi lyckats med både teoriprovet och de praktiska proven i hagelskytte, grundprov kula och högviltsprovet....mej oj vad vi hade tränat. Hela våren på skjutbanan!

 

Midsommaren som kom var den varmaste någonsin. Jag badade på midsommarafton och det har aldrig hänt tidigare. Hela sommaren var otroligt fin. Alla rosor i trädgården blommade något fantastiskt. Det blev många dagar med grillning, bad och båtturer.

 

 

Vår lilla minisemester på tre dagar gick till Göteborg det här året. Charlottas pojkvän Henke var med. Vi hade så kul! Vi hann med både standupshow, trevliga restuaranger, Liseberg, Universeum, Trädgårdsföreningen och shopping!

 

 

I augusti var det dags igen för vår årliga valpträff! Det här året delade vi upp den på två gånger. På lördagen kom Alice stora valparna och på söndagen kom resten av gänget, småhundarna. Himla kul som vanligt.

    

 

Så kom hösten med kyla och mörker alldeles plötsligt när vi vant oss vid värme varje dag. En mycket torr höst efter en torr sommar. Ingen svamp i skogen. Skördefesten på Öland livade upp och blev ett avbrott.

 

Året avslutades med en kull på tre små valpar efter Fanny och Leo. Tre små lockiga pluttisar att bara njuta av.

 

I skrivande stund har jag just pallrat mig upp efter att ha legat i influensa i början av det nya året. Det är tjugo år sedan sist så det var väl dags nu. Jag räknar med tjugo år till nästa gång.

 

Ha ett underbart år så kanske vi syns eller hörs under året!